<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=116957359027108&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

IT-sikkerhet

januar 4, 2018
By:

TeleComputing jobber for å tette sikkerhetshull i Intels prosessordesign

Google har oppdaget sikkerhetshull i prosessordesignet som har vært benyttet av blant andre Intel de siste 20 år. Denne sårbarheten gjelder alt som er av IT, men sannsynligheten for at sårbarheten utnyttes er svært liten. TeleComputings absolutte prioritet er alltid høy sikkerhet for kundene, og vi jobber nå på flere fronter for å tette sikkerhetshullet. Vi ber alle våre kunder om alltid å være oppmerksom på hvilke websider man klikker på og hvilke e-poster og vedlegg man åpner.

For hvilke områder gjelder sårbarheten?

Sikkerhetshullet gjelder alt som er av PCer, servere, datasentre og skyplattformer, og kan ramme alle produsenter og alle operativsystem.

Hva gjør TeleComputing?

Torsdag formiddag har TeleComputing analysert tilgjengelig informasjon og patchene som har blitt tilgjengelige.

Vi har konstatert at det er avhengigheter med Anti-Virus (Trend) som må på plass før patching kan skje. Trend jobber med en oppdatering som kommer om kort tid.

I mellomtiden har TeleComputing besluttet å begynne patching av test og pilotmiljøer som et første steg. Dette gjør vi for å vurdere effekten av en produksjonssetting av de anbefalte patchene.

De berørte plattformene er Managed Client (PCer), virtuelle servere, Windows, Citrix (Windows og XenServer) og Linux.

Så snart patching av test og pilotmiljøer er gjennomført besluttes patching av produksjonsmiljøene. I forbindelse med patching kan det oppstå en reduksjon av ytelse som kan variere. Reduksjonen i ytelse vil være størst for gamle PCer med eldre prosessor-modeller.

TeleComputing styrker overvåking av de sentrale prosessorene (CPU), belastningen og beredskapen for å håndtere alarmer fra prosessorene til problemene med ytelsene er håndtert.

TeleComputing vil fortsatt overvåke situasjonen, og kommer sammen med produsenten av maskinvare tilbake med informasjon om hvilke tiltak som må til.

Hva gjør Microsoft

Microsoft jobber også aktivt med å oppdatere sin skytjeneste Azure, og noen av de virtuelle maskinene må startes på nytt for at sikkerhetsoppdateringen skal ha effekt. Berørte kunder vil ha mottatt informasjon om dette direkte fra Microsoft. Microsoft har redegjort for sine tiltak for å tette sikkerhetshullet i Azure.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har også oppdatert informasjon som kan være relevant. Les mer om rådene fra NSM.
Få også med deg vår bloggpost om de7 vanligste sikkerhetstabber bedrifter ofte gjør.

 Abonner på blogg

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing har et sterkt fagmiljø på hybride skyløsninger, digitale samarbeidsverktøy, infrastruktur og sikkerhet, og hjelper kunder å utnytte dagens og morgendagens løsninger. Vårt motto er «Every challenge needs a partner», og uansett hvilke utfordringer kundene våre står overfor, skal de vite at TeleComputing er en partner å stole på. Vi tror på potensialet som ligger i å omfavne og dele kunnskap, styrken i å oppnå noe sammen og mulighetene som ligger i utvikling og endring. Derfor er våre kjerneverdier Embrace knowledge, Achieve together og Empower change. Vi har cirka 1.100 ansatte på 11 steder i 4 land og over 2 000 virksomheter som kunder i Norden. TeleComputing er i sterk vekst, og hos oss har du store muligheter for videreutvikling.