<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=116957359027108&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

Nyheter

oktober 3, 2017
By:

Styrker tilstedeværelsen på Sørlandet

Ved å kjøpe opp Doorway AS i Arendal styrker IT-firmaet TeleComputing sin tilstedeværelse på Sørlandet. Kontoret i Arendal er bedriftens sjette kontor. TeleComputing Region Sør vil ledes av regiondirektør Martin Tan.


Mer spisskompetanse

Bedriftssammenslåingen gjør at de «nye kundene» fra Doorway vil kunne ta i bruk hele tjenesteporteføljen i TeleComputing.

– TeleComputing tilfører oss bredde og spisskompetanse, samt muligheten for å tilknytte oss nye og større kunder, som tidligere har syntes at Doorway som bedrift har vært for liten, sier regiondirektør Martin Tan.
Salgs- og markedsdirektør i TeleComputing, Lars David Klausen, er fornøyd med å styrke nærværet på Sørlandet.
– Jeg synes Sørlandet er en spennende landsdel, for bedriftene har også her store muligheter til å ta i bruk fleksible og skalerbare skytjenester. Bedrifter bør ta i bruk skytjenester for å lykkes med den digitale transformasjonen, og vi i TeleComputing har spesialister på nettopp dette, sier Klausen.


Kundenærhet

TeleComputing har kunder over hele landet, også på Sørlandet. BW Offshore er en viktig kunde, som har alle sine IT-tjenester, for alle lokasjoner nasjonalt og globalt, hos TeleComputing. – Det er et konkurransefortrinn å være nær kundene, og derfor styrker vi vår tilstedeværelse på Sørlandet.

Som et ledd i Sørlandssatsingen vil TeleComputing rekruttere flere medarbeidere. – Vi trenger flere utviklere med erfaring fra skytjenester og rådgivere innen digital transformasjon, forteller Tan.

Kostnadsbesparende

Mange bedriftsledere vet ikke hva skytjenester er, eller hvordan de kan bruke skytjenester i egen bedrift. Dette gjør at de kan gå glipp av store fordeler. – Å drifte sine egne IT-systemer med servere, infrastruktur og alt annet som hører til, er kostbart, ineffektivt og gammeldags. IT har blitt komplisert og forretningskritisk, og det er mye å vinne på å bruke en spesialist i stedet, mener Tan. Skytjenester er kort forklart programmer, filer og dokumenter som ligger på «Internett», eller rettere sagt på servere som driftes og vedlikeholdes hos andre enn deg selv. Man får tilgang til programmene, filene og dokumentene ved å være koblet til Internett, men opplever det som om alt ligger lokalt på ens egen PC.

Fleksible løsninger

– Alle våre løsninger er fleksible og uavhengige. Man kan fritt skalere opp eller ned i forhold til bemanning og man betaler kun for det man bruker. Vi skreddersyr og tilpasser løsningene til det bedriften har fra før, for eksempel Office 365, CRM- og ERP-systemer, forklarer Tan. Kjært barn har som kjent mange navn, og skytjenester kalles også ofte for cloud computing eller ASP.

– Bedrifter som ikke utvikler sine egne server- og IT-driftsløsninger vil spare mye tid og penger, samt få en tryggere forretningsdrift med skytjenester, sier Klausen.

Artikkelen er hentet fra NÆRING - Verdiskapning i sør.

Les også:TeleComputing kjøper Doorway.

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing har et sterkt fagmiljø på hybride skyløsninger, digitale samarbeidsverktøy, infrastruktur og sikkerhet, og hjelper kunder å utnytte dagens og morgendagens løsninger. Konsernet har et stort kompetansemiljø på hybride skytjenester som plattform for digital transformasjon, og målet er å være kundens beste partner for forretningsutvikling i Norden. Konsernet har cirka 1.100 ansatte på 11 steder i 4 land og over 2 000 virksomheter som kunder i Norden.