<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=116957359027108&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kundereferanser

Entreprenør

januar 24, 2017
By:

Sprenger fjell-  har bombesikker datalagring

Stangeland Maskins 750 ansatte er eksperter på sprenging, graving, bygging og boring. Datarommet har bedriften like godt plassert dypt inne i fjellet - i et tidligere NATO-anlegg!

Entreprenørselskapet Stangeland Maskin står bak gigantprosjekter innen alt fra vei, jernbane og havner til flyplasser, tunneler og fergeterminaler. Siden 1959 har bedriften på Sola i Rogaland vokst seg til å bli en ledende aktør i bransjen med over 750 ansatte og milliardomsetning.

Men Stangeland Maskin har ikke lenger eget datarom. Det står nemlig trygt plassert 175 meter inne i fjellet på Rennesøy, en snau halvtime nord for Stavanger – i Green Mountain Data Centre. Her, i det tidligere ammunisjonslagret  til Nato, har samarbeidspartneren TeleComputing én av sine datahaller.

– Dette gir bedre sikkerhet, kapasitet og fleksibilitet enn kunden klarer å ha ved eget datarom, i tillegg til stordriftsfordeler og reduserte kostnader, sier salgs- og markedsdirektør Lars David Klausen i TeleComputing.

Han får støtte av IT-ansvarlig i Stangeland Maskin, Kristian Fjermestad:

– Jeg er alene på vår interne IT-avdeling. Det er mulig på grunn av vår gode driftspartner TeleComputing. Det gir en mye tryggere og bedre hverdag for oss å vite at et titalls erfarne og kompetente fagfolk står klar til å hjelpe, enn å ha ansvaret for IT alene.

TILPASSES BRUKEN

Det har vært tunge tider i regionen etter oljeprisfallet, noe som har ført til oppsigelser, permitteringer og innsparinger. Men Stangeland Maskin har klart å holde hjulene i gang med mange prosjekter i ordrebøkene.

– Selv om vi har klart oss godt, er det alltid godt å vite at vi har en IT-løsning som er fleksibel og skalerbar, hvor vi kun betaler for det vi til enhver tid bruker, sier Fjermestad.

Dette bidrar også til at Stangeland Maskin kan fokusere på sin kjernevirksomhet, deriblant å flytte i snitt 3.000.000 tonn masse i året. Og ute i felt har bygg- og prosjektledere hele tiden alle data tilgjengelig via serverne på sin iPad, mobil og datamaskiner.
Kristian Fjermestad kontor.jpg– Det sørger for god kommunikasjon og effektiv drift i en stor organisasjon med mange, store og komplekse prosjekter, avslutter Fjermestad. 
 


IT-AVDELINGEN: IT-ansvarlig Kristian Fjermestad utgjør alene IT-avdelingen hos Stangeland Maskin.

 

AAEAAQAAAAAAAAdGAAAAJGU0ZTlhYWFkLWM4YzItNDc2Yi04Y2ViLWRkOTA1MGE0ODU5NA.png

Fakta:


Bedrift:
Stangeland Maskin AS
Sted: Sola
Bransje: Entreprenør
Ansatte: 700
Driftsinntekter: 1141 mill NOK (2015)

TeleComputing

TeleComputing har et sterkt fagmiljø på hybride skyløsninger, digitale samarbeidsverktøy, infrastruktur og sikkerhet, og hjelper kunder å utnytte dagens og morgendagens løsninger. Konsernet har et stort kompetansemiljø på hybride skytjenester som plattform for digital transformasjon, og målet er å være kundens beste partner for forretningsutvikling i Norden. Konsernet har cirka 1.100 ansatte på 11 steder i 4 land og over 2 000 virksomheter som kunder i Norden.