<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=116957359027108&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kundereferanser

september 26, 2018
By:

IT-drift for full musikk

- Vi har egentlig bare ett absolutt krav: at alt skal fungere prikkfritt når teppet går opp!

Rolf Hammer, IKT-sjef for Den Norske Opera og Ballett (DNOB) tar en kunstpause. Han har ikke glemt hverken manus eller replikk, men vet hvordan han skal understreke et viktig poeng.

- For å si det litt tabloid: ingenting er virksomhetskritisk hos oss - bortsett fra det som skal til for at en forestilling spilles på scenen. Da er alt kritisk! Alt må fungere; lys, lyd, musikk, teknikk og digitale løsninger.

bryn-terfel-2016_foto-erik-berg-037Fra sitt kontor i det ikoniske bygget på kaia i Bjørvika, har Hammer ansvaret for at IT-systemer og digitale verktøy virker både i hverdagen og når teppet går opp for festaftener på scenen.

- Vi er i praksis en ren produksjonsbedrift. Forskjellen mellom DNOB og et selskap som eksempelvis lager dører, er at vi bruker lang tid og mye ressurser på å fremstille et produkt som kun selges i noen få eksemplarer. Deretter starter vi på nytt, forklarer Hammer- som samarbeider tett med TeleComputing når det gjelder drift av IT-systemene.

Helge Abrahamsen er kundeansvarlig for DNOB i TeleComputing, og forteller om et langvarig og solid forhold.

- Vi har jobbet sammen siden 2000. Ettersom DNOB er bundet av avtale om offentlige anskaffelser, har TeleComputing måttet vinne anbudskonkurransen flere ganger i løpet av denne perioden. For oss er det både utfordrende og givende å kunne jobbe med landets største kulturinstitusjon. DNOB er en helt spesiell kunde som krever komplekse kommunikasjonsløsninger selv om de i hovedsak er lokalisert i Bjørvika, forklarer Abrahamsen.

Den Norske Opera og Ballett har som oppgave å skape førsteklasses scenekunst, men veien til ferdig forestilling er brolagt med et uendelig antall små og store arbeidsoppgaver som skal administreres og gjennomføres. En operaforestilling tar i snitt opp i mot tre år å lage, og i løpet av ett år er omlag 2200 mennesker tilknyttet DNOB i en eller annen form for arbeidsforhold.

Her sysselsettes alt fra malere, syersker og hattemakere til snekkere, musikere og økonomer. - Det er et voldsomt spenn i fagkunnskap og behov, som igjen stiller store krav til IT-systemet, forklarer Rolf Hammer.

11_pagliacci__2016_foto-erik-berg

- Jeg bruker å kalle TeleComputing «min forlengede IKT-avdeling». De står i første rekke for driften av daglige tjenester som e-post og serverplatform, men også flere titalls fagapplikasjoner som er spesielle for oss. Eksempelvis har vi et lagerstyringssystem som holder orden på 30 000 parykker. Det er jo ganske spesielt..  Jeg ønsker også å trekke frem den gode relasjonen vi har hatt med både prosjektleder og kundeansvarlig i TeleComputing. Selv om man er teknisk leverandør, så betyr det menneskelige samarbeidet også veldig mye.

Foto fra DNOB.

 

Trykk på knappen for å laste ned sjekklisten: Slik velger du riktig IT-leverandør 

DNOB.png

Faktaboks

Bedrift: Den Norske Opera og Ballet
Sted: Bjørvika, Oslo
Bransje: Kultur
Antall ansatte: 630 (inntil 2200 på engasjement i løpet av ett år)
TeleComputing

TeleComputing har et sterkt fagmiljø på hybride skyløsninger, digitale samarbeidsverktøy, infrastruktur og sikkerhet, og hjelper kunder å utnytte dagens og morgendagens løsninger. Vårt motto er «Every challenge needs a partner», og uansett hvilke utfordringer kundene våre står overfor, skal de vite at TeleComputing er en partner å stole på. Vi tror på potensialet som ligger i å omfavne og dele kunnskap, styrken i å oppnå noe sammen og mulighetene som ligger i utvikling og endring. Derfor er våre kjerneverdier Embrace knowledge, Achieve together og Empower change. Vi har cirka 1.100 ansatte på 11 steder i 4 land og over 2 000 virksomheter som kunder i Norden. TeleComputing er i sterk vekst, og hos oss har du store muligheter for videreutvikling.