<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=116957359027108&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kundereferanser

Industri

desember 4, 2017
By:

Ekstra kraft med sterk IT-partner

Markedskraft er kunnskapsspesialist og lever av å levere tjenester til aktører i kraftmarkedet. Sitt eget IT-system har de valgt å sette ut til eksperter i TeleComputing.

På samme måte som at du tar det for gitt at det er strøm i stikkontakten din, forventer vi at våre datasystemer
virker, sier Kjetil Korneliussen, Head of Back Office & IT hos Markedskraft. Selskapet - som ble startet i 1992 - har hovedsete i Arendal, men er en multinasjonal aktør med kontorer i Oslo, Stockholm, Århus og Berlin.
– Vi definerer oss som en kunnskapsspesialist i det europeiske kraftmarkedet. Vår kjernekompetanse
er dyp innsikt og forståelse av kraftindustrien. Vårt oppdrag er å skape kundeverdi ved å forstå de grunnleggende driverne i kraftmarkedet, og dermed gi våre kunder et unikt grunnlag for kritisk beslutningstaking, forteller Korneliussen.  - og utdyper: 

– Markedskraft har spesialisert seg på å innhente data om alle tenkelige variabler som kan påvirke strømprisen. Det kan dreie seg om vær, vind, kullpris, oljeproduksjon og mye mer. Vi er en uavhengig aktør i grossistmarkedet og tilbyr porteføljetjenester til produsenter og forbrukere. Enkelt forklart bistår vi produsentene med å få avlevert kraften som lages til høyest mulig pris, samtidig som vi hjelper forbrukerne med å hente kraft der den finnes og til lavest mulig pris.

Vi utfører handel på markedsplassene Nord Pool, Nasdaq og EPEX og har lisens fra Finansdepartementet for å kunne drive megling og rådgiving. TeleComputings leveranse til Markedskraft er stor og omfattende. Det er i praksis en komplett IT-avtale der selskapet står for det meste av applikasjoner og drift.

Martin.jpg– Det innebærer blant annet sky- og hybridløsninger fra Microsoft og 24/7-support. Det siste er spesielt viktig for Markedskraft ettersom de tar finansielle posisjoner på vegne av sine kunder og har absolutte krav om oppetid, forklarer Martin Tan i TeleComputing.

– Tidligere hadde Markedskraft all IT-drift internt, men vi gikk bort fra dette i 2008. Det har vært et riktig valg, ettersom vi har fått et mer stabilt system til en lavere pris. Det er også svært viktig å huske på at kravene som stilles til et IT-system i dag er helt annerledes enn for ti år siden. Gjennom samarbeidet med TeleComputing klarer vi å holde følge med utviklingene, noe som hadde vært en tøff jobb om vi skulle tatt oss av det selv, forklarer Markedskrafts Kjetil Korneliussen.

Jeg vil vite mer

Les også denne artikkelen om hvorfor IT-drift i eget hus er lite lønnsomt!

 

Last ned gratis whitepaper

markedskraft logo-1.png

Faktaboks

Bedrift: Markedskraft AS
Sted: Hovedkontor i Arendal, Norge.
Bransje: Kraft
Antall ansatte: 75

TeleComputing

TeleComputing har et sterkt fagmiljø på hybride skyløsninger, digitale samarbeidsverktøy, infrastruktur og sikkerhet, og hjelper kunder å utnytte dagens og morgendagens løsninger. Vårt motto er «Every challenge needs a partner», og uansett hvilke utfordringer kundene våre står overfor, skal de vite at TeleComputing er en partner å stole på. Vi tror på potensialet som ligger i å omfavne og dele kunnskap, styrken i å oppnå noe sammen og mulighetene som ligger i utvikling og endring. Derfor er våre kjerneverdier Embrace knowledge, Achieve together og Empower change. Vi har cirka 1.100 ansatte på 11 steder i 4 land og over 2 000 virksomheter som kunder i Norden. TeleComputing er i sterk vekst, og hos oss har du store muligheter for videreutvikling.