<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=116957359027108&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kundereferanser

Retail

januar 24, 2017
By:

Ble kvitt bekymringsrynker

VITA-kjeden er Norges største leverandør av skjønnhet og velvære. Selskapet kvittet seg med bekymringsrynker og millionkostnad da de fikk ny iT-partner.

Hudpleie, hårpleie og helsekost. Make-up, duft og parfyme. Alt dette møter deg hos VITA og VITA EXCLUSIVE, som er Norges største kjede innen skjønnhet og velvære.

– Vi har en organisasjon med over tusen medarbeidere og en IT-avdeling som består ene og alene av meg. Dette er mulig på grunn av gode eksterne leverandører, hvor vår IT-partner TeleComputing er en av de viktigste, sier CIO og IT-sjef i Vita, Håkon Tveita.

De åpnet sin første butikk i Oslo i 1981, og har i dag over 200 butikker fordelt over hele landet.

PASSORD OG PROBLEMER

Det er våren 2014. Vita er i sterk vekst, men IT-hverdagen er langt fra optimal. Den består av mye frustrasjon, over 20 ulike PC-typer, opptil 18 ulike passord per bruker, lite samhandling, begrenset innovasjon, utdatert hosting-plattform og umodne hosting-partnere.

– IT var da et problemområde. Man måtte ta grep for å rydde opp, og gjøre IT til et konkurransefortrinn – et sømløst verktøy for samhandling, vekst og innovasjon, sier Tveita.

De satte seg som mål å optimalisere kommunikasjon og samhandling og redusere support - og frustrasjon - til et minimum. Samtidig ønsket Vita å redusere kostnadene betydelig, øke sikkerheten og få en plattform for enkel innovasjon.

For å klare dette trengte vi en profesjonell og kompetent partner. Da falt valget på TeleComputing. Både på grunn av pris og fleksibilitet, og at de var innovative og fremtidsrettet, sier IT-sjefen.

IT SOM ØKER LØNNSOMHETEN

TeleComputing samlet alt i en hybrid løsning med Microsoft Office 365 som grunnpilar, i tillegg til lagring, levering av applikasjons- og datavare og servicedesk. Samtidig byttet Vita ut alle datamaskiner til én felles modell -  levert av TeleComputing.

– Resultatet var tilfredse brukere, single sign-on på ni av ti applikasjoner og reduserte supportkostnader på rundt 100.000 kroner i måneden. IT er nå med på å drive businessen fremover, sier Håkon Tveita.

De var blant annet tidlig ute med å ta i bruk samarbeidsverktøyet Yammer i Office 365.

– Dette ble et nytt og effektivt sosialt nettverk hvor brukerne hjalp hverandre og samhandlet på tvers av alle de over 200 forretningene. En uventet bieffekt ble at brukerne fikk et verktøy dialog og samhandling på tvers av tradisjonelle kommunikasjonslinjer. Noe som har gitt betydelige forretningsmessige gevinster og åpnet opp nye muligheter.

ALT UNDER ETT TAK

Bilde_HT.png– Vi jobber med IT-driften hos mange av Nordens ledende retail-aktører og de setter høye krav til oss hver dag. Deriblant Vita. Det gjør at vi har utviklet kostnadseffektive IT-driftsløsninger for retail-bransjen som kommer både eksisterende og nye kunder til gode, sier Lars David Klausen, salgs- og markedsdirektør i TeleComputing.

Selskapet er ledende i Norden på end-to-end IT og hybride sky-løsninger for små- og mellomstore bedrifter.

– Vi trenger ikke lenger bekymre oss for drift, software eller hardware. TeleComputing er en innovativ partner med oppdatert kunnskap og kompetanse, god og rask support, fleksible og skalerbare løsninger som gjør at vi i Vita kan konsentrere oss om å videreutvikle egen kjernevirksomhet, avslutter CIO og IT-sjef i Vita, Håkon Tveita.


logo-vita.png

Fakta:

Bedrift: Vita AS
Sted: Norge
Bransje: Retail
Medarbeidere: cirka 1000
Driftsinntekter: ca 1,3 mrd NOK

TeleComputing

TeleComputing har et sterkt fagmiljø på hybride skyløsninger, digitale samarbeidsverktøy, infrastruktur og sikkerhet, og hjelper kunder å utnytte dagens og morgendagens løsninger. Konsernet har et stort kompetansemiljø på hybride skytjenester som plattform for digital transformasjon, og målet er å være kundens beste partner for forretningsutvikling i Norden. Konsernet har cirka 1.100 ansatte på 11 steder i 4 land og over 2 000 virksomheter som kunder i Norden.