<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=116957359027108&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kundereferanser

Finans

januar 27, 2017
By:

Askeladdens gode hjelper

Frende Forsikring kom inn som en Askeladd i bransjen og har skapt et forsikringseventyr - med TeleComputing på laget.

 

Våren 2007 gikk fire norske, uavhengige sparebanker sammen om å starte Frende Forsikring. I dag er selskapet eid av 15 store og små sparebanker fra vest til øst og fra sør til nord, som tilbyr skade- og livsforsikringer for privat- og bedriftsmarkedet. 

Vi ville ha fullt fokus på å tilby gode forsikringsprodukter til konkurransedyktige priser og gi den beste kundeopplevelsen på oppgjør til våre kunder. Frende trengte da en partner som kunne samhandle med vår egen IT-utviklingsavdeling, forretningsmodell og håndtere våre vekstambisjoner gjennom en fleksibel og forutsigbar IT-løsning , sier IT-driftsansvarlig Bjørn Erik Gjerde i Frende Forsikring. 

Da falt valget på TeleComputing.

SAMSPILL & SAMARBEID

Bjørn-Erik Gjerde.jpgKalenderen viser 2009, og Frende er på flyttefot etter å ha vokst ut av sine daværende lokaler. De ønsket ikke å investere i en ny datahall og besluttet isteden å flytte alt inn til TeleComputing. En sen fredag kveld ble data- og telefonsentral flyttet fra Frendes egen datahall i Bergen og fløyet til deres nye hosting-partner TeleComputing. Mandag morgen var den nye IT-løsning på plass.

Dette var starten på et langt og godt samarbeid med TeleComputing som hoffleverandør av deres
infrastruktur og IT-drift.

IT-driftsansvarlig Bjørn Erik Gjerde i Frende Forsikring.

– Frende og TeleComputing har hatt et langt og godt liv sammen. Vi kjenner hverandre godt og har et nært samarbeid og samspill som fungerer bra, sier Gjerde.

FREMTIDSRETTET IT-HVERDAG

Frende har i dag rundt 175.000 kunder totalt, 200 ansatte, 120 franchiseselgere i tillegg til over 800 forsikringsselgere i de ulike sparebankene. Frende er helt avhengig av effektive IT-løsninger og robust infrastruktur, for å kunne levere ønsket brukeropplevelse til sine brukere og kunder.

– Frende benytter vår moderne skyplattform som representer kjernen av IT-tjenester som vi leverer til 1300 bedriftskunder og 115.000 brukere. Det gir Frende en forutsigbar, skalerbar og fremtidsrettet IT-hverdag hvor de ikke trenger å tenke på datarom, serverdrift- og serverkapasitet samt brukerstøtte. Vi tar ansvar for alt dette og tilpasser skyplattformen løpende i forhold til Frendes faktiske behov, slik at Frende kan bruke sine IT-ressurser på IT-forretningsutvikling og digitalisering, sier key account manager, Sindre Uthaug i TeleComputing.

For Frende Forsikring var TeleComputings lokale tilstedeværelse også viktig.

– Vi trenger ikke høre viftene fra eget serverrom, men vi setter stor pris på TeleComputings lokale tilstedeværelse og kompetanse i Bergen, avslutter Bjørn Erik Gjerde i Frende Forsikring.

Last ned gratis whitepaper

 

logo-forsikring-frende.png

Faktaboks

Bedrift: Frende Livsforsikring AS og Frende Skadeforsikring AS
Sted: Norge
Bransje: Finans & forsikring
Ansatte: 200 ansatte tilsammen
Driftsinntekter: 2,1 milliarder samlet (2015)

TeleComputing

TeleComputing har et sterkt fagmiljø på hybride skyløsninger, digitale samarbeidsverktøy, infrastruktur og sikkerhet, og hjelper kunder å utnytte dagens og morgendagens løsninger. Vårt motto er «Every challenge needs a partner», og uansett hvilke utfordringer kundene våre står overfor, skal de vite at TeleComputing er en partner å stole på. Vi tror på potensialet som ligger i å omfavne og dele kunnskap, styrken i å oppnå noe sammen og mulighetene som ligger i utvikling og endring. Derfor er våre kjerneverdier Embrace knowledge, Achieve together og Empower change. Vi har cirka 1.100 ansatte på 11 steder i 4 land og over 2 000 virksomheter som kunder i Norden. TeleComputing er i sterk vekst, og hos oss har du store muligheter for videreutvikling.