<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=116957359027108&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogg

Outsourcing

september 19, 2017
By:

Burde jeg velge stor eller liten IT-leverandør?

Det finnes fordeler ved både små og store aktører, men hva er best for din bedrift?

Store IT-leverandører

Den viktigste fordelen ved store IT-leverandører lar seg oppsummere i ett ord: kapasitet. Det gjennomsyrer alt de gjør, noe som åpner opp en hel rekke muligheter for deg. De har for eksempel tilgang på store serverfarmer, som lar deg skalere enkelt. For mange av de mindre aktørene vil du måtte betale for å kjøpe inn mer hardware, og i det hele tatt utsette deg selv for mange av de samme fallgruvene som du risikerer ved å etablere et eget datasenter. Store IT-aktører vil også ha et attraktivt utvalg av ny og spennende programvare.

De større leverandørene har også i større grad råd til å miste kunder, noe som betyr at de oftere tillater mer fleksible betalingsløsninger uten lang bindingstid. De mange kundene gjør også at IT-leverandøren høyst sannsynlig vil ha erfaring med din bransje, og kjenne utfordringene og de unike behovene knyttet til den.

Ettersom de beskytter så mange kunder mot trusler hver eneste dag, vil de også jevnt over være bedre i stand å beskytte deg. Så fort én kunde er utsatt, blir alle beskyttet. Hos en mindre aktør vil ting lettere kunne slippe gjennom sprekkene.

LES OGSÅ: Derfor bør du velge en norsk skytjeneste fremfor eget datasenter


Små IT-leverandører

Vi kan også oppsummere hovedfordelen ved små aktører i ett ord, og det er tilgjengelighet. Med færre kunder utgjør du en større prosentandel av inntektsgrunnlaget deres, og du risikerer ikke i samme grad som hos en stor IT-leverandør å bli nedprioritert til fordel for andre.

Små IT-leverandører kan ofte tilby et mer personlig forhold, og vil også ofte være villige til å skreddersy tilbudet sitt mer enn en stor ville ha vært. Du er viktig for dem, så de vil strekke seg lenger, men da altså ofte i bytte mot lenger bindingstid. En stor aktør vil ikke bry seg like mye om du avslutter samarbeidet.

LES OGSÅ: Derfor bør du outsource IT-driften

Det beste fra begge verdener?

Når det gjelder IT-leverandører er det faktisk mulig å få i pose og sekk. Ofte er forretningsmodellen viktigere enn størrelsen på selskapet som helhet, og du kan finne mange mellomstore aktører med forretningsmodeller tilpasset mindre bedrifter. Disse kan skilte med nok kapasitet til å stort sett matche de største aktørene, men samtidig skape det personlige forholdet en mindre aktør ville ha reklamert med.

En måte å gjøre dette på er å lease tjenester av de største, slik som Microsoft Azure, og så kombinere disse med in-house-løsninger og videreselge til egne kunder. Dermed får du alle mulighetene du ville fått som direkte kunde hos Microsoft, men risikerer ikke å ignoreres til fordel for storfiskene.

Slike modeller kalles hybridmodeller, og er noe av det første du burde se etter hos en IT-leverandør. Forhør deg også om rutinene for kommunikasjon mellom dere og IT-leverandøren, for å kunne sikre at de ikke bare har et stort utvalg hardware og software, men også et velfungerende og tett samarbeid med kundene sine.

Trykk på knappen for å laste ned sjekklisten: Slik velger du riktig IT-leverandør

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert.

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing er en ledende tilbyder av IT-driftstjenester, nettskytjenester, sentraliserte ASP løsninger og outsourcing på det nordiske SMB markedet. Konsernet består i dag av nærmere 650 medarbeidere fordelt på lokasjoner i Asker, Arendal, Bergen, Stavanger, Stockholm og Göteborg, og håndterer IT-drift for mer enn 1300 kunder med 115 000 IT-brukere.