<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=116957359027108&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogg

Digitalisering

oktober 4, 2017
By:

Slik skaper IT vekst i bedriften

Det er knapt et eneste aspekt av å drive en bedrift som IT ikke kan endre til det bedre. Sånt blir det vekst av.

Har du ikke digitalisert store deler av bedriften, er det sannsynlig at du kaster bort mye tid og ressurser på ineffektive løsninger. Vi har samlet noen av de mest typiske digitale verktøyene som gjør livet lettere for deg og dine medarbeidere, for å illustrere hvor mye de kan forbedre produktiviteten på arbeidsplassen.

Effektiviser med skyløsninger

Dersom du ikke allerede har gått over til en skyløsning, er det ofte et tegn på at bedriften henger etter. Siden skyen er 100 prosent internettbasert, betyr det at ansatte lett kan jobbe selv om de er borte fra kontoret, samordne med andre avdelinger, og alltid ha tilgang til samme arkiv og data som resten av bedriften. Det kan inkludere økonomisk data, viktige dokumenter, kontaktinformasjon for kunder, eller scheduling.

Resultatet blir at de ansatte bruker mindre tid på å dobbeltsjekke og koordinere, og får økt fokus på de faktiske arbeidsoppgavene sine.

Ved å benytte deg av en ekstern IT-leverandør vil du også kunne bruke applikasjoner og programmer gjennom skyen, ofte fra et stort utvalg der du kan plukke og vrake ut fra behov. Kanskje tilbyr de noen av alternativene under?

Les også: Derfor bør du velge en norsk skytjeneste fremfor eget datasenter

Bedre oversikt med CRM

Salg- og markedsføringsavdelingene vil få en utrolig gevinst av å benytte et Customer Relationship Management-verktøy, eller CRM. Det gir fullstendig oversikt over alle leads og kunder bedriften har sanket inn, med all informasjon og historikk oppdatert i sanntid. Det er det nærmeste du kommer å automatisere utfordringene ved innhenting av kunder, og lar bedriften selge mer i retur.

Større datasett gir større innsikt

Det er ingen grunn til å ta beslutninger basert på magefølelse eller vage trender lenger. Ved å utnytte de massive datasettene digitale verktøy gir deg tilgang på (Big Data), kan du analysere bedriftens resultater ned til den minste detalj. Det finnes en rekke verktøy der ute som kan destillere selv de mest kompliserte faktorer ned til oversiktlige grafer og prosentpoeng.

Disse tallene kan hjelpe deg med å finne ut hvilke tiltak både innad og utad som burde prioriteres, og hvilke som ikke har noen effekt. Fra CRM-verktøyet ditt kan du hente ut informasjon du videre kan bruke til å rette deg presist mot målgruppen du ønsker å nå med markedsføringen din, gjennom sosiale medier og søkemotorer.

Les også: Derfor bør du digitalisere bedriften

Skaler enklere

Bedriften kan umulig vokse om ikke den er i stand til å skalere på en god måte, og da kan det ikke koste deg mer enn du tjener. Her er det nærmest et 1:1-forhold mellom skaleringsevne og hvor digital forretningsmodellen din er. Det er egentlig ganske selvforklarende, siden digitale prosesser sparer deg for material- og transportkostnader, og nesten alltid er raskere og mer effektive enn analoge.

Det er for eksempel svært enkelt å utvide abonnementet ditt hos en skyleverandør, mens å bygge ut ditt eget datasenter vil koste deg mye. Det lar seg gjøre siden skyleverandørene i praksis får kvantumsrabatt på utstyr og personale gjennom å videreselge til så mange kunder. Opplever du en kort periode med økt serverpågang, for eksempel etter en vellykket reklamekampanje, kan du enkelt utvide abonnementet, og skalere ned igjen etterpå, uten å sitte igjen med en mengde overflødig utstyr.

Gjør ditt beste for å skape en så digital forretningsmodell som mulig. Det vil spare deg store summer i det lange løp, og la de ansatte fokusere mest mulig på bedriftens kjerneoppgaver.

Trykk på knappen for å laste ned sjekklisten: Slik velger du riktig IT-leverandør

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert.

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing er en ledende tilbyder av IT-driftstjenester, nettskytjenester, sentraliserte ASP løsninger og outsourcing på det nordiske SMB markedet. Konsernet består i dag av nærmere 650 medarbeidere fordelt på lokasjoner i Asker, Arendal, Bergen, Stavanger, Stockholm og Göteborg, og håndterer IT-drift for mer enn 1300 kunder med 115 000 IT-brukere.