Dolphin Drilling

” Avgjørende med en løsning der alt til enhver tid fungerer som det skal”
- Svein Bjørnstad, Dolphin Drilling 


Dolphin Drilling er et veletablert navn i offshorebransjen, og har drevet på siden midten av 1960-tallet. De har boret brønner over hele verden, blant annet i Afrika, Middelhavet, India, Brasil og Nordsjøen. I Norge holder Dolphin Drilling til i Stavanger. 

Utfordringen
”Vi har et svært mangfoldig IT-miljø med til dels krevende behov både til lands og offshore”, forteller Svein Bjørnstad i Dolphin Drilling, ”bransjen vår stiller høye krav til oppetid – det er helt avgjørende med en løsning der alt til enhver tid fungerer som det skal.”

Før samarbeidet med TeleComputing, som startet i 2013, brukte Dolphin Drilling mye tid og krefter på grunnleggende IT. De fleste servere sto i eget serverrom, med strømforsyning og alle kompliserte faktorer en dedikert IT-avdeling fører med seg. De ønsket å finne en IT-leverandør  med høy kompetanse og de ønsket å fristille seg selv fra den tradisjonelle IT-driften. Valget falt på Telecomputing.

Sikkerhet og geografisk nærhet
”Vi valgte TeleComputing fordi de var best på pre-sale, tilbud og selve løsningen som ble presentert. De stilte mannsterke i alle sammenhenger og viste at de tok oss seriøst”.

Dolphin Drillings problemstilling var spennende å ta fatt på for TeleComputing, og det første vi gjorde var å sørge for en smidig overgang og sikker drift. Etter hvert kunne vi også lansere nye tjenester som brukerne kunne dra nytte av. 

”Noe av det mest attraktive for vårt vedkommende, var at TeleComputing lagrer data i et datasenter i nærheten av Stavanger, med sin geografiske nærhet og topp fasiliteter. Det gjør at vi føler oss trygge på at vi har kapasiteten og driftsikkerheten vi må ha for våre operasjonelle behov og forretningsstrategi,” avslutter Bjørnstad.